17-ото европейско първенство по футбол вече започна и за всички е

...
17-ото европейско първенство по футбол вече започна и за всички е
Коментари Харесай

Хамбург: Градът с повече мостове от Венеция и Амстердам, взети заедно

17-ото европейско състезание по футбол към този момент започна  и за всички е известно, че това се случва в Германия, където 10 града са домакини на общо 51 мача.

Хамбург е един тях.  Градът е вторият по величина в Германия. Смятан е за един от най-красивите в страната. Освен това е и известна туристическа дестинация поради своята живописна хубост и неповторима композиция от исторически монументи, съвременни пъбове и нощни клубове.

Няма по какъв начин да не отбележим , че този необикновен град е прочут и със своите  над 2 500 мостове , които са повече от тези във  Венеция и Амстердам , взети дружно. Те пресичат река Елба и каналите в града. Символ са на инженерното майсторство и архитектурата.

В тази публикация ще ви представим няколко от най-известните мостове в града, които сигурно би трябвало да се видят.

Мостът Köhlbrand

Той е открит през 1974 година Дължината му е 3940 метра, а обсегът на централната въжена част е 325 метра. От 1974 до 1991 година този мост е считан за най-дългия въжен мост в света. Сега се счита за вторият най-дълъг мост в Германия.

 хамбург iStock

Мостът Elbbrücken

Това в действителност са няколко разнообразни моста, които пресичат река Елба. Този плавателен воден път в границите на Хамбург е разграничен на два съществени клона, Северна Елба и Зюдерелбе, които още веднъж се сливат с Нордерелбе.

 хамбург iStock

Мостът Elbbrücke

Той е открит през 1899 година Дължината му е 474 м. Построен с концепцията да се употребява единствено за транспортни средства, само че през днешния ден се употребява единствено от пешеходци и колоездачи.

 хамбург iStock

Мостът Kattwyk-Brücke

Дълъг е 290 метра отвесен повдигащ се мост с два портала с височина 70 метра. Той свързва Елба с Вилхелмсбург Мурбург. Открит е на 21 март 1973 година С височина на покачване от 46 м се трансформира в най-големият отвесен повдигащ се мост в света.

 хамбург iStock

Мостът Brooksbrücke

Той е открит през 1887 година Мостът е декориран с четири скулптури по една от всеки ъгъл.

За страдание истинските статуи са унищожени през Втората международна война. Сегашните са направени през 2001 година и припомнят на предишното.

 хамбург iStock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР